Keistuolė Betė
Naujiena

Rugsėjo filmų gidas 2018-09-04

BROLIS (Kin)

Sci-fi, veiksmo f., N-13, anglų k., 102 min.

Rugsėjo 7-13 d.

Tą dieną, pakeitusią įvaikinto dvylikamečio Ilajaus (aktorius Myles‘as Truitt‘as) gyvenimą, nutiko du ypatingi dalykai. Apleistame pastate paauglys rado kelis negyvus kūnus keistomis uniformomis ir dar keistesniais, akivaizdžiai nežemiškos kilmės ginklais. Neatsispyręs pagundai, berniukas vieną ginklą pasiimė. O vakare, namuose jis sutiko po šešerių metų iš kalėjimo sugrįžusį savo vyresnį įbrolį Džimį (akt. Jack‘as Reynor‘as).

Tada paaiškėja, kad vietiniam nusikaltėliui Teilorui (akt. James‘as Franco) Ilajaus brolis Džimis skolingas 50 tūkst. dolerių, kuriuos Teiloras pasiryžęs pasiimti, nevengdamas jokių priemonių. Negalėdamas ramiai stebėti, kaip grasinama jo broliui, Ilajus panaudoja surastą ginklą. O tada reikalai ima ristis žemyn ir keistyn. Brolius ima gaudyti Teiloro gauja, FTB pareigūnai, o svarbiausia – padarai, kuriems priklauso galingasis ginklas.

Režisierius: Jonathan Baker, Josh Baker

Scenaristas: Jonathan Baker, Josh Baker, Daniel Casey

Vaidina: James Franco, Jack Reynor, Myles Truitt


VIENUOLĖ (The Nun)

Siaubo f., trileris, mistinis, N-16, anglų k., 96 min.

Rugsėjo 7-13 d.

2013 metais kino teatruose pasirodęs „Išvarymas“ tapo vienos žiūrimiausių visų laikų siaubo filmų serijos pradžia. Po jo sekė ne mažiau sėkmingos juostos „Išvarymas 2“, „Anabelė“ ir „Anabelė 2“. Rugsėjo mėnesį kino teatrus pasieksianti „Vienuolė” - tamsiausia šios istorijos dalis, susipažindinsianti su dar vienos epizodinės „Išvarymo 2“ herojės – prakeiktosios vienuolės – istorija.

Atokiame Rumunijos vienuolyne įvyksta tragedija – nusižudo jauna vienuolė. Ištirti šio įvykio Vatikanas pasiunčia tėvą Burką (aktorius Demian‘as Bichir‘as) ir jauną novicę, seserį Ireną (akt. Taissa Farmiga). Pastaroji jau visai netrukus turi duoti finalinius įžadus ir tapti vienuole, tuo tarpu tėvas Burkas iki šiol kovoja su savo tamsios praeities paliktais sielos randais.

Ėmęsi gilintis į jaunosios vienuolės savižudybę, tėvas Burkas ir sesuo Irena netrukus atskleidžia kruopščiai saugomą vienuolyno paslaptį. Į šventą vietą įsisukę demoniškos jėgos nesirengia lengvai pasiduoti. Tarp tamsių vienuolyno sienų ima dėtis vis kraupesni įvykiai ir sulig kiekviena diena įsigali vis didesnis siaubas. Vienuolynas tampa makabriška kovos tarp gyvųjų ir prakeiktųjų kovos arena, o grėsmė iškyla ne tik tėvo Burko ir sesers Irenos sveikam protui bei tikėjimui, bet ir jų gyvybėms.

Režisierius: Corin Hardy
Prodiuseris: James Wan
Scenaristas: Gary Dauberman
Vaidina: Demián Bichir, Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Charlotte Hope, Ingrid Bisu


PRINCESĖ IR DRAKONAS (Princess In Wonderland / The Princess and The Dragon)

Animacinis f., dubliuota lietuviškai, 75 min.

Nuo rugsėjo 14 d.

Septynmetė Barbora – tikra princesė, laimingai gyvenanti pilyje ir svajojanti apie dovanas, kurias gaus jau visai priartėjusios savo gimimo dienos proga. Nekantraudama sužinoti, ką gi jai padovanos, princesė užklysta į tėvo karališkąją biblioteką, kur jos dėmesį patraukia viena knyga. Netrukus paaiškėja, kad knyga - ne bet kokia, o stebuklinga. Jos pagalba princesė nusikelia į stebuklingą pasakų šalį.

Joje Barbora patiria daugybę nuotykių ir sutinka naujų draugų, iš kurių nuostabiausias yra tikras draugiškas drakonas! Tačiau princesės laukia ne vien džiaugsmas ir nauji įspūdžiai: piktas burtininkas užverčia knygą ir įkalina Barborą stebuklų šalyje. Dabar mergaitė turės pasitelkti visą savo išmanumą, kad kartu su naujojo bičiulio drakono pagalba nugalėtų piktąjį burtininką ir, panaikinusi jo kerus, sugrįžtų namo.

Režisierius: Marina Nefedova
Scenaristas: Vasiliy Rovenskiy


KNYGYNAS (The Bookshop)

Drama, anglų k., N-7, 113 min.

Rugsėjo 14-20 d.

„Geriausias filmas“, „Geriausias režisierius“ ir „Geriausias scenarijus“ – tokiais prestižinės GOYA premijos apdovanojimais gali pasigirti filmas „Knygynas“. Ispanijoje filmas buvo labai šiltai sutiktas ir žiūrovų, o jo lankomumo rodikliai viršijo visus lūkesčius.

1959-tieji, Anglija. Į nedidelį provincijos miestelį atsikrausto jauna našlė – Florens Gryn. Ji įsigyja nedidelį apleistą namą ir atidaro jame knygyną. Didžioji Florens gyvenimo svajonė išsipildo. Tačiau miestelis konservatyvus ir jame vyrauja senamadiškos pažiūros, o knygyne galima įsigyti ir, tam metui, šokiruojančios literatūros – „Lolita“ ar „451 Farenheito“. Florens susiranda užtarėją ir stoja į kovą už savo svajonę.

Subtilus ir inteligentiškai intriguojantis filmas „Knygynas“ Lietuvos kino teatruose nuo rugsėjo 14 dienos.

Režisavo: Isabel Coixet
Vaidina: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, Hunter Tremayne ir kiti.


GROBUONIS: PATOBULINIMAS (The Predator)

Veiksmo, siaubo, nuotykių f., anglų k., N-16, 101 min.

Rugsėjo 14-20 d.

Iš tolimiausių kosmoso platybių tiesiai į mažo priemiesčio gatveles – žiauri ir neišvengiama medžioklė grįžta namo. Genetiškai patobulinę savo DNR kitų gyvių ląstelėmis, labiausiai mirtini visatos medžiotojai tapo baisesni, stipresni ir protingesni nei bet kada ankščiau.

Kai jaunas berniukas atsitiktinai paskatina Grobuonis sugrįžti į Žemę, užkirsti kelią žmonijos išnykimui imasi buvusių karių ir biologijos mokytojo komanda.

Režisieriaus Shane Black mokslinės fantastikos siaubo filmas „Grobuonis“ laikomas ne tik istorijos, prasidėjusios dar 1987 metais, tęsiniu, bet ir visos frančizės „perkrovimu“.

Režisierius: Shane Black („Geležinis žmogus 3“, „Kieti bičai“)
Vaidina: Yvonne Strahovski, Olivia Munn, Jake Busey, Jacob Tremblay, Sterling K. Brown, Thomas Jane, Boyd Holbrook, Lochlyn Munro, Alfie Allen.


SUPER DŽONIS SMOGIA (Johnny English Strikes Again)

Veiksmo ir nuotykių komedija, anglų k., N-7

Rugsėjo 21-27 d.

Kuomet programišiai atskleidžia visų Didžiosios Britanijos slaptųjų agentų tapatybes, misijai vykdyti imamasi plano B – nusamdomas kultinis slaptasis agentas Super Džonis (akt. Rowan Atkinson)! Moterų numylėtinis, išeičių iš beviltiškų padėčių karalius, Anglijos slaptųjų tarnybų galvos skausmas ir pasididžiavimas privalo surasti ir nukenksminti kompiuterinius įsilaužėlius, demaskavusius visus šalies slaptuosius agentus. Į skaitmeninį pasaulį nerianti paskutinė Didžiosios Britanijos žvalgybos viltis lieka ištikima seniesiems savo metodams, tad ar paskutinė Super Džonio misija nėra pasmerkta pražūčiai dar net neprasidėjusi?

Režisierius: David Kerr
Scenarijus: William Davies
Vaidina: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Emma Thompson, Jake Lacy


NEDIDELĖ PASLAUGA (A Simple Favour)

Kriminalinis, trileris, anglų k., N-13, 117 min.

Rugsėjo 21-27 d.

Mažame Amerikos miestelyje gyvenančios Stefanės (aktorė Anna Kendrick) gyvenimas pasikeitė tą dieną, kai ji susipažino su išskirtine asmenybe: Emile (Blake Lively). Kompiuterinį dienoraštį rašanti Stefanė nuo pat pirmojo susitikimo susižavi elegantiška, nuostabiai gražia ir paslaptinga moterimi – tokia, kokia norėtų būti ir ji pati.

Vieną dieną, paslaptingo skambučio metu paprašiusi Stefanės „nedidelės paslaugos“, Emilė pradingsta. Susirūpinusi blogerė ima ieškoti draugės, tačiau Emilė, rodos, išnyko be pėdsakų. Nei jos vyrui, nei į paieškas įsijungusiai policijai nepavyksta aptikti nė menkiausios užuominos apie pradingėlę. Desperatiškai ieškodama bent kokio nors siūlo galo, Stefanė pradeda domėtis Emilės praeitimi ir pamažu prieš jos akis ima skleistis visiškai kitoks nuostabiosios draugės paveikslas.

Režisierius: Paul Feig
Scenaristai: Jessica Sharzer, Darcey Bell (paremta knygos motyvais)
Vaidina: Henry Golding, Blake Lively, Linda Cardellini, Anna Kendrick, Eric Johnson


 

 

 

 

 

 

 

 

KVĖPAVIMAS Į MARMURĄ

Psichologinė drama, lietuvių k. su angliškais subtitrais, N-13, 97 min.

Nuo rugsėjo 28 d.

Įtempto siužeto psichologinė drama “Kvėpavimas į marmurą” – pirmasis režisierės Giedrės Beinoriūtės pilnametražis vaidybinis filmas, to paties pavadinimo Lauros Sintijos Černiauskaitės romano ekranizacija.

Filmo centre – inteligentiška šeima – Izabelė, Liudas ir epilepsija sergantis jų sūnus Gailius. Izabelei pavyksta įtikinti vyrą įsivaikinti užsispyrusį ir paslaptingą, ypatingą šešiametį Ilją. Nuo tos akimirkos šeimos gyvenimas pradeda keistis…

„Šioje istorijoje tragedija neišvengiama tam, kad herojai suprastų, kaip yra vienas su kitu susiję ir vienas už kitą atsakingi. Ir ta atsakomybė neapsiriboja šeima. Mes kalbame apie visus žmones. „Kvėpavimas į marmurą" yra filmas apie mėginimą sušildyti akmenį. Galbūt tai ir neįmanoma, tačiau bandyti - verta.“ – neslepia filmo režisierė G. Beinoriūtė.

Scenarijaus autorė ir režisierė Giedrė Beinoriūtė

Operatorius Audrius Kemežys

Vaidina Airida Gintautaitė, Sigitas Šidlauskas, Guna Zarina, Kristupas Cicėnas, Joris Baltrūnas, Vilnius Minčinauskas

Gamybos kompanijos  Just a moment (Lietuva), Mistrus Media (Latvija), Aning Film (Kroatija)

Filmas sukurtas pagal Lauros Sintijos Černiauskaitės romaną “Kvėpavimas į marmurą”


NAMO SU LAIKRODŽIAIS PASLAPTIS (The House with a Clock in Its Walls)

Fantastinis, mistinis, šeimai. anglų k. su lietuviškais sub., N-7, 104 min.

Nuo rugsėjo 28 d.

Luisas Barnaveltas praradęs tėvus yra išsiunčiamas į Mičiganą gyventi su savo dėdė Džonatanu. Jis sužino, kad jo dėdė yra kerėtojas ir patenka į magijos ir burtininkų pasaulį. Bet ši galia neapsiriboja tik gerais žmonėmis: Luisas sužino apie Izaoką Izardą, blogą burtininką, kuris norėjo sukelti Apokalipsę, kad galėtų pamatyti kas nutiks vėliau. Norėdamas tai padaryti, jis sukūrė stebuklingą laikrodį su juodąja magija, ir kol jis egzistuoja nenustojamai tiksi, skaičiuodamas iki paskutiniosiojo teismo dienos. Jis mirė nespėjęs pabaigti laikrodžio, tačiau paslėpė laikrodį savo namuose, kur dabar gyvena dėdė Džonatanas. Dabar Luisui ir Džonatanui reikia surasti laikrodį kol dar ne per vėlu, ir kol jis nepateko į Izaoko žmonos Selenos rankas.

Režisierius: Eli Roth
Scenaristas: Eric Kripke
Vaidina: Cate Blanchett, Kyle MacLachlan, Jack Black, Lorenza Izzo, Renée Elise Goldsberry

 



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino Pavasaris
Kino teatras „Pasaka“
UAB "Theatrical Film Distribution"
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt