Nutrūktgalviai: Don Kichoto pėdsakais
Naujiena

Ką žiūrėsime vasarį? 2017-01-25

Vasario mėnuo nors ir trumpas, tačiau padovanos daug puikių įspūdžių kine. Išvysime keletą europietiškų nekomercinių filmų, toliau džiaugsimės lietuvišku kinu. Valentino dieną į geidulingų aistrų sūkurį žiūrovus įsuks unikali Ž. Bizė operos „Karmen“ reinterpretacija Matthew Bourno šokio trileris „The Car Man“, o Lietuvos nepriklausomybės dieną pažymėti pakviesime naujausio Donato Ulvydo filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ premjeroje. Apie šiuos ir kitus filmus skaitykite toliau.

 

FRANCAS (Frantz)

Tik 5 seansai: vasario 3, 4, 6, 7, 9 d. 17:30 val. Cenzas N-13.

Ką tik baigėsi Pirmasis pasaulinis karas. Mažame Vokietijos miestelyje gyvenanti Ana kasdien lanko priešakinėje fronto linijoje žuvusio sužadėtinio Franco kapą. Vieną dieną padėti gėlių jos mylimojo amžino poilso vietoje atvyksta jaunas paslaptingas prancūzas Adrianas. Po skaudaus Vokietijos pralaimėjimo kare, prancūzo buvimas miestelyje sukelia daugybę prieštaringų aistrų.

Naujausias prancūzų režiesieriaus François Ozono filmas – tai subtili ir elegantiška elegija prarastajai kartai, meilei ir atminčiai. „Francas“ – tai filmas, kuriame kino maištautojas F. Ozonas išlipdamas iš savo siužetinės komforto zonos tradiciškai jautriai atskleidžia netekties ir skaudaus istorijos tarpsnio temas.

Originalo kalbos: prancūzų, vokiečių k.

Subtitrai: lietuvių k.

Režisierius: François Ozon

Vaidina: Pierre Niney , Paula Beer , Ernst Stötzner , Marie Gruber , Anton von Lucke


NEKALTOSIOS (Les Innocentes)

Tik 2 seansai: Vasario 5 ir 8 d. 17:30 val. Cenzas N-13.

Visus mačiusius sukrėtusi, Lenkijoje tikrą ažiotažą sukėlusi, tikrais įvykiais paremta režisierės Anne Fontaine drama SUGRĮŽTA į kino teatro „Minija“ ekraną. Gera žinia tiems, kurie nespėjo filmo pamatyti 2016 m. tarptautinio moterų filmų festivalio „Šeršėliafam“ metu.

1945-ieji, Lenkija. Jauna prancūzė gydytoja Matilda (akt. Lou de Laâge) kartu su Raudonuoju Kryžiumi gelbsti Antrojo pasaulinio karo aukas. Kai per sniego sukaustytus miškus tarsi iš niekur pas ją atskuba vienuolė ir paprašo pagalbos, ji negali atsisakyti. Taip Matilda patenka į nuo pasaulio atskirtą vienuolyną, kuriame slepiamos besilaukiančios seserys, skaudžiai išniekintos sovietų karių. Vienuolės pamažu į savo uždarą bendruomenę įsileidžia Matildą, kuri joms tampa vieninteliu ramsčiu ir viltimi.

Originalo kalbos: lenkų, prancūzų, rusų k.

Subtitrai: lietuvių k.

Režisierė: Anne Fontaine

Vaidina: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig


LEGO BETMENAS. FILMAS (The Lego Batman Movie)

Nuo vasario 10 d. 14:30 val. Cenzas – V.

Gothamo mieste bręsta nelinksmos permainos. Miesto tvarkai ir ramybei ima grasinti piktasis Juokdarys. Šįkart, norėdamas nugalėti blogį, Betmenas bus priverstas atsisakyti savo nuolatinės strategijos (dirbti vienam) ir pasistengti pakeisti įpročius. Kitaip tariant – dirbti komandoje su kitais herojais (ir ne tik). Aišku, senų įpročių atsisakyti nėra lengva, tad Betmeno laukia daugybė nesusipratimų ir nepatogių situacijų, bendraujant su aplinkiniais. Na, bet gal tai tik į gera? Juk net ir niūriausi kovotojai už teisybę bent kartais gali nusišypsoti, ar ne?

Filmas dubliuotas lietuviškai.


Matthew Bourne šokio trileris „THE CAR MAN“

Vasario 14 d. 17:30 val. Cenzas N-13.

Didžiojoje Britanijoje neseniai už nuopelnus šokio menui į riterius įšventinto ir tarptautiniu mastu pripažinto choreografo Matthew Bourne stulbinantis šokio trileris, pjesė „The Car Man“ atkeliauja į kino teatro „Minija“ ekraną. Šokėjai – Matthew Bourne šokio kompanija New Adventures, o daugybę apdovanojimų pelnęs modernus baletas dalinai paremtas populiaria Žoržo Bizė opera „Karmen“, kuri turi ko gero labiausiai jaudinantį ir akimirksniu atpažįstamą klasikinės muzikos skambesį. Spektakliui muziką aranžavo Terry Davies.

Atpažįstamas XIX a. ispaniškų cigarečių fabrikas čia virsta purvinu amerikietišku 1960-ųjų garažu-užkandine, kur mažo miestelio svajones ir aistras sugriauna atvykęs gražuolis nepažįstamasis. Slaptų troškimų pakurstyti miestelio gyventojai pasileidžia žemyn į nesustabdomą godumo, geismo, išdavystės ir keršto spiralę. Lez Brotherston epinis dizainas, Chris Davey provokuojantis apšvietimas ir Matthew Bourne ryškus kinematografinis pasakojimas sukuria stiprų ir bekompromisį mažo Amerikos miestelio paveikslą.

Nufilmuota gyvai 2015-ųjų metų rugpjūtį Sadler Wells teatre Londone. Pjesėje vaidina išskirtiniai šokėjai, liaupsinami už jėgą ir magnetizmą savo pasirodymuose.


EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS

Nuo vasario 16 d. 17:30 val. Cenzas N-13.

„Emilija iš Laisvės alėjos“ - tai įtempto siužeto drama apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos prislėgtoje Lietuvoje - visuomenėje, kur sotesnis gyvenimas atrodo vertingesnis nei garbė, sąžinė ir žmogiškumas. 1972 m. pavasarį, kai į Kauno gatves išeina laisvės Lietuvai reikalaujantis jaunimas, su protestuojančia minia pasitikti išsvajoto gyvenimo žengia ir pagrindinė intriguojančios dramos herojė būsima aktorė Emilija. Tačiau viskas pasisuka netikėta linkme. Jai, į Kauną atsivežusiai bene didžiausią savo gyvenimo paslaptį tenka kovoti ne tik už savo, bet ir draugų likimus. O pats gyvenimas čia toli gražu neprimena to, apie kurį ji svajojo. Ji nėra tikra ar melas, išdavystės ir kaip žaibas trenkusi meilė padės jai išsaugoti ne tik savo paslaptį, bet ir gyvybę. Tačiau vardan to, kuo tiki, ji gali pasiryžti bet kam.

Režisierius: Donatas Ulvydas

Prodiuseriai: Donatas Ulvydas, Živilė Gallego

Scenaristas: Jonas Banys


PENKIASDEŠIMT TAMSESNIŲ ATSPALVIŲ (Fifty Shades Darker)

Nuo vasario 10 d. 20:00 val.

Cenzas N-18!

Pirmosios dalies pabaigoje išsiskyrę, Ana ir Kristijanas netrukus supranta, kad negali vienas be kito. Siekdamas susigrąžinti mylimąją, Kristijanas sutinka su Anos sąlygomis ir apriboja savo seksualinius poreikius vardan normalių, labiau tradicinių santykių.

Tačiau naujajame santykių etape netrukus atsiranda ir naujų problemų. Anos dėmesio ima siekti naujas jos viršininkas Džekas, taip sukeldamas Kristijano pavydą. Anos problemos įsikūnija dviejose moteryse iš mylimojo praeities. Dabartinė Kristijano verslo partnerė Elena (akt. Kim Basinger) kažkada buvo toji moteris, kuri supažindino naivų vaikiną su rafinuotais sekso žaidimais. Negana to, į Kristijano gyvenimą sugrįžta ir ankstesnė jo simpatija. Ar sugebės mylimieji nugalėti iškilusias problemas ir surasti juos abu tenkinantį santykių receptą?

Originalo kalba - anglų, subtitrai - lietuvių k.

Režisierius: James Foley

Scenarijus: Niall Leonard

Vaidina: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger, Luke Grimes, Eloise Mumford, Max Martini, Hugh Dancy.


ŠUNS TIKSLAS (A Dog’s Purpose)

Data ir laikas bus patikslinti.

Šiltas ir jausmingas pasakojimas apie išskirtinį šuns gyvenimą, kiekvienam kuris kada nors mylėjo šunį.

Dubliuotas lietuviškai.



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Best Film
Kino centras „Skalvija“
ACME Film
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt