Keistuolė Betė
Naujiena

Baltų Gentys 2020-02-18

Nuo vasario 25 dienos filmas "Baltų Gentys"

Ar esate kada nors susimąstę: kieno kraujas teka mūsų venomis? Iš kur mes atėjome? Kur mūsų šaknys? Kokie buvo mūsų protėviai? Taikūs žemdirbiai ar karingi, galingi, laukiniai žmonės?

Atkuriamosios dokumentikos filmas – pasakojimo drama „Baltų gentys“ mus nukelia į XIII amžių, kai visa Europa buvo valdoma krikščioniškosios bažnyčios. Net galingieji vikingai išdavė savo dievus ir prisijungė prie naujos pasaulio tvarkos. Tik viena sritis, kurioje gyveno baltų gentys – paskutinieji Europos pagonys – buvo kaip rakštis krikščionybei ir prekybiniams saitams tarp Rytų ir Vakarų.

„Atėjo laikas atvesti pagonis į krikščioniškąjį tikėjimą, – tarė Larsui Vyskupas. – Tu būsi mūsų akys ir ausys paskutiniųjų Europos pagonių žemėse. Stebėk ir klausyk atidžiai, nes kai grįši norėčiau išgirsti visas smulkmenas.“

Danų pirklys-šnipas, krikščionis Larsas, patenka į baltų tautų žemes (Prūsiją, Lietuvą, Latviją), kur patiria ir brutalumą, ir dieviškumą. Linksmybės su pagonimis ir žiaurios kovos, gamtos garbinimas ir kraujo nuleidimas, baltų moterų grožis ir vergija – jei tik Larsas būtų žinojęs, kas jo laukia!?.

Ar išgyvens krikščionis Larsas, patekęs į baltų genčių žemes?. Ar perduos savo Vyskupui žinią, ką garbina prūsai, lietuviai, latgaliai, lyviai? Kuo jie tiki? Ir kur slypi pagonių stiprybė?..

Tai unikali dramatiška kelionė į praeitį – į nežinomas baltų genčių žemes. Tai turi pamatyti kiekvienas lietuvis ir... jo kaimynas.

Režisieriai: Raitis Abele ir Lauris Abele.

Kinematografija: Marcis Abele ir Janis Indriks.

Scenarijaus autoriaiGuntis BerelisToms Kencis.

Pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai: Kaspars Aninš, Kristaps Bedritis, Lauma Balode, Toms Skabardis, Francis Hagendrofs ir kt.

Kuriant filmą „Baltų gentys“ dalyvavo ir lietuviai: baltų tyrinėtojai,  rekonstruktoriai, mokslininkai ir kt.


 



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
UAB "Theatrical Film Distribution"
Kino Pavasaris
nSoft
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt