Drakonų sergėtoja
Naujiena

2019 m. sausio filmų gidas 2018-12-28

ASTERIKSAS: STEBUKLINGOJO GĖRIMO PASLAPTIS (Astérix: Le secret de la potion magique)

Sausio 4-10 d. 14.30 val.

Animacinė komedija, šeimai, dubliuota lietuviškai.

Mažame Prancūzijos kaimelyje gyvenantys Asteriksas ir Obeliksas pasaulį išvydo prieš 60 metų. Nuo pat pirmojo komikso šie du didvyriai nepailsdami kovoja su vis naujais priešais, patiria galybę neįtikėtinų nuotykių ir džiugina viso pasaulio vaikus.

Asteriksas ir Obeliksas būtų niekuo neišsiskiriantys vyrukai, jei ne stebuklingas gėrimas, suteikiantis jiems antgamtiškų jėgų. Šio ypatingo gėrimo paslaptį žino vienintelis kaimelyje gyvenantis senas žiniuonis. Vieną dieną, rinkdamas amalo šakeles, žiniuonis nukrenta ir stiprokai prisitrenkia. Dėl savo mirtingumo susirūpinęs senolis nusprendžia, kad atėjo laikas perduoti didžiąją gėrimo paslaptį kitam, jaunesniam žiniuoniui. Kartu su šauniaisiais didvyriais Asteriksu ir Obeliksu žiniuonis iškeliauja į tolimą ir pavojingą kelionę, kad surastų savęs vertą įpėdinį.

Režisierius: Alexandre Astier, Louis Clichy

Vaidina: Christian Clavier, Guillaume Briat


PABĖGIMO KAMBARYS (Escape Room)

Sausio 4-10 d. 17.30 val.

Mistinis, mokslinė fantastika, siaubo f. Anglų k. su lietuviškais subtitrais. N-13

Zoja, Amanda, Maikas, Denis, Benas ir Džeisonas nepažinojo vienas kito ir neturėjo nieko bendro. Nebent tai, kad visi buvo vienaip ar kitaip nepatenkinti savo gyvenimu ir vieną dieną paštu gavo paslaptingą juodą dėžutę-galvosūkį, kviečiantį į ultramodernų naują „Pabėgimo kambarį“, kurio visas užduotis išsprendęs žaidėjas-laimėtojas bus apdovanotas milijonu dolerių.

Nurodytu laiku susirinkęs „Pabėgimo kambarį“ įrengusios įmonės atstovybėje, šešetukas tikisi sulaukti išsamesnių paaiškinimų apie šį itin dosnų pasiūlymą. Tačiau prie jų niekas neprisijungia, o netrukus kompanija suvokia, kad jokių paaiškinimų nebus: žaidimas jau prasidėjo. Žaidimas, kuriame kiekvienas klaidingas sprendimas, praleista užuomina ir nepastebėta detalė reiškia ne tik galbūt nelaimėtą milijoną, bet ir kažkurio iš žaidėjų mirtį.

Režisierius: Adam Robitel

Vaidina: Logan Miller, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Taylor Russell


RALFAS GRIOVĖJAS 2 (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2)

Sausio 11-24 d. 3D formatu 14.30 val.

Sausio 25-31 d. 2D formatu 14.30 val.

Animacinė komedija, šeimai, dubliuota lietuviškai.

Praėjus šešeriems metams po to, kai Ralfas Griovėjas išgelbėjo kompiuterinius žaidimus nuo Turbo keršto, vieną dieną netikėtai sugenda saldainių mergaitės Venelopės žaidimas. Ši netikėta nelaimė priverčia porelę geriausių draugų pasiryžti naujiems nuotykiams – per arkadinių žaidimų centre naujai įdiegtą bevielį maršrutizatorių iškeliauti į internetą ir surasti reikiamą atsarginę detalę, galinčią pataisyti bei išsaugoti saldainių mergaitės žaidimą.

Nepažįstamame ir jaudinančiame interneto pasaulyje, kurį sukrėtė Ralfo griovimai, Ralfas su Venelope ieško reikiamo kelio. Nuotykių kupiną kelionę praturtina keisti vietiniai interneto piliečiai bei internetinės svetainės „Buzztube“ pagrindinis algoritmas, širdis ir siela - verslininkė Yesss.

Intriguojančią ir nuotykiais prisodrintą antrąją kelionę spalvingu arkadinių žaidimų pasauliu pristato pirmosios dalies kūrėjai Rich Moore ir Phil Johnston.

Režisavo: Rich Moore („Ralfas Griovėjas“, „Zootropolis“)

Originalo kalba įgarsino: John C. Reilly, Sarah Silverman, Taraji P. Henson, Mandy Moore, Kristen Bell, Kelly Macdonald, Auli‘i Cravalho, Ming-Na Wen, Alan Tudyk, James Corden, Idina Menzel.


SPEC. ŽVĖRYNAS (Delta Zoo)

Sausio 11-17 d. 17.30 val.

Dalinai animuota dokumentika, lietuvių k. N-7

Lietuva, 1991-ieji. Nepriklausomybė jau paskelbta, bet šalyje dar dislokuoti sovietų tankai. Reaguojant į nuolatinę agresiją, surenkamas neoficialus lietuviškas spec. būrys, kurį aplinkiniai vadina „Franco žvėrynu“. Nepraėję tinkamo pasiruošimo, bet apsiginklavę didžiuliu patriotizmo ir drąsos užtaisu 15 stipriausių Lietuvos jaunuolių yra pasiruošę kovoti prieš sovietų tankus plikomis rankomis... ir Briuso Lee suktukais.

Jiems vadovauja kovinės savigynos meistras Pranas Kasteckas – dar kitaip pramintas Francu arba „Kaulų laužytoju“ – kuris pasitelkdamas amerikietiškuose veiksmo filmuose matytus metodus kovos menų paslapčių moko jokios karinės patirties neturinčius jaunuolius. Jiems taip pat prilipo įvairios pravardės, dažniausiai susijusios su gyvūnijos pasauliu – voras, krabas, krokodilas, vanagas, banginis ir pan. Ne veltui juos žino kaip „Franco žvėryną“.

Šuoliai parašiutu ant važiuojančių automobilių, gausiomis mėlynėmis ir kaulų lūžiais pažymėtos treniruotės miškuose, tiesioginė akistata su sovietų kariais – tokia buvo specialųjį būrį sudariusių vaikinų realybė. Naujame režisieriaus Andriaus Lekavičiaus filme – tuometiniai aštuoniolikmečiai, užaugę su filmais apie Rembo bei vedami jaunatviško maksimalizmo ir, iš dalies – naivumo. Apie „Franco žvėryno“ veiklą žinoma labai nedaug, nėra išlikusių beveik jokių dokumentų. Kūrybiškai pasitelkiant 90-ųjų kompiuterinių žaidimų animaciją, įtaigiai pasakojama istorija jaunų žmonių, kuriuos vedė kilnus tikslas – prireikus bet kokia kaina apginti Tėvynę.

Režisierius: Andrius Lekavičius


STIKLAS (Glass)

Sausio 18-24 d. 20.00 val.

Drama, siaubo, psichologinis f. Anglų k. su lietuviškais subtitrais.

Genialusis Holivudo režisierius M. Night Shyamalan sugrįžta sujungdamas dvi savo originalias istorijas – 2000 metų „Nepalaužiamasis“ ir 2016 metų „Skilimas“ – sprogstančiame ir visiškai naujame trileryje „Stiklas“.

Po įvykių filme „Skilimas“, istorijos tęsinyje, trileryje „Stiklas“, Deividas persekioja Kevino antgamtinę būtybę Žvėrį, kol šešėliuose tūnantis Praisas tampa dirigentu, slepiančiu paslaptis kritiškai svarbias abiem vyrams.

Iš filmo „Nepalaužiamasis“ grįžta aktorius Briusas Vilis, kaip Deividas Danas, taip pat Samuelio L. Džeksono įkūnytas paslaptingasis vienišius ir genijus Elaidža Praisas, dar žinomas Pono Stiklo vardu. Iš filmo „Skilimas“ prisijungia aktorius Jamesas McAvoy, atkartodamas savo Kevino Vendelio Krambo vaidmenį, kartu su savyje slepiamomis daugybe skirtingų asmenybių, bei aktorė Anya Taylor-Joy vaidinanti Keisę, vienintelę belaisvę išgyvenusią susitikimą su Žvėrimi. Prie pagrindinių filmo žvaigždžių taip pat prisijungia filme „Nepalaužiamasis“ vaidinę Spencer Treat Clark ir Charlayne Woodard, kurie vaidina Dano sūnų ir Praiso motiną, bei „Auksinio gaublio“ laimėtoja Sarah Paulson („Amerikietiška siaubo istorija“) daktarės Elės vaidmenyje.

Režisavo: M. Night Shyamalan („Šeštasis pojūtis“, „Nepalaužiamasis“, „Skilimas“, „Mergina vandenyje“, „Kaimas“)


BELOS KELIONĖ NAMO (Dog's Way Home)

Sausio 25-31 d. 17.30 val.

Nuotykinis f. šeimai, dubliuotas lietuviškai.

Bela buvo dar visiškai mažas šunytis, kuomet apsigyveno kartu su Luku – paaugliu, kuris iš karto tapo jos geriausiu draugu. Laikas bėgo, Bela ir Lukas augo ir pagaliau atėjo laikas Lukui palikti namus. Tačiau Bela to nesuprato ir labai liūdėjo. Nuolat ieškodama savo geriausio draugo, vieną kartą ji nuklydo pernelyg toli nuo namų. Nepažįstami žmonės priglaudė pasiklydusį šunelį, tačiau jie gyveno toli nuo tikrųjų Belos namų.

Nors jos naujieji draugai buvo geri ir malonūs, Bela kasdien ilgėjosi Luko. Vieną dieną, niekaip negalėdama žinoti, kad jos laukia daugiau nei 600 kilometrų kelio, kalytė nusprendė leistis į kelionę. Pakeliui Bela susidraugavo su be tėvų likusiu kalnų liūtų jaunikliu, išgelbėjo iš po sniego lavinos žmogų, patyrė daugybę kitų linksmų bei pavojingų nuotykių ir pagaliau sugrįžo namo.

Režisierius: Charles Martin Smith

Scenaristas: Charles Martin Smith, Cathryn Michon

Vaidina: Barry Watson, Ashley Judd, Jonah Hauer-King


IR VISI JŲ VYRAI

Nuo sausio 25 d. 20.00 val.

Lietuviška komedija

Naujausioje savo juostoje filmų „Tadas Blinda. Pradžia“, „Emilija iš Laisvės alėjos“, „Kaip pavogti žmoną“ režisierius Donatas Ulvydas imasi amžinos kaip pasaulis temos – moterų ir vyrų santykių. Filmo centre – trys stiprios asmenybės su savo požiūriu, idealais, baimėmis ir svajonėmis. Trys moterys, kurios ieško, klysta, pyksta, džiaugiasi, liūdi ir, žinoma, myli. Myli savo gyvenimo vyrus, nors kartais atrodo, kad be jų viskas būtų kur kas paprasčiau.

Ingos Jankauskaitės vaidinama Jurga – sėkminga psichoterapeutė, kurios šeimyniniame gyvenime – ne pats geriausias laikotarpis. Šokiruota netikėtų pokyčių, moteris išgyvena kiekvienam puikiai pažįstamus jausmus – neigimą, pyktį, liūdesį. Kitų žmonių sielos žaizdas gydanti Jurga dabar turės pasigilinti ir į savo jausmus norėdama iš naujo surasti savo gyvenimo prasmę ir džiaugsmą.

Norėdama morališkai palaikyti dukrą, į svečius atvyksta Jurgos motina Vilma (po gana ilgos pertraukos didžiajame ekrane visomis savo talento spalvomis vėl sušvintanti Kristina Kazlauskaitė). Nuo pat jaunystės gyvenusi pagal savo nusistatytas taisykles, Vilma ir toliau pilnomis rieškučiomis semia gyvenimo malonumus. Naujausias jos planas – parašyti memuarus. Viena pagrindinių temų juose, be abejo, būtų vyrai, Vilmos gyvenime niekad pernelyg neužsilaikydavę. Šiuo klausimu Jurga, kurios didžiausia vertybė visuomet buvo šeima, motinos niekada nesuprato.

Širdies reikalus sprendžia ir Jurgos dvidešimtmetė duktė Laura (aktorė Aušra Giedraitytė). Jos vaikinui Jokūbui pasiūlius kartu gyventi, Laura supanikuoja ir parbėga į saugų mamos prieglobstį. Tačiau ten jos jau laukia velnių prišveitusi močiutė, kuri tikrai nepraleis progos pamokyti anūkės gyvenimo tiesų.

Jokūbas (pernai „X Faktorių“ laimėjusios grupės „120“ nariui Šarūnui Januškevičiui tai pirmasis rimtesnis žingsnis kine) taip lengvai pasiduoti nežada – vaikinas sumąsto planą, kaip susigrąžinti Laurą ir tam pasitelkia savo bičiulį Mindaugą (akt. Audrius Bružas). O tada užsisuka tikra nesusipratimų ir kurioziškų situacijų karuselė, kurioje neišvengiamai atpažinsite ir save.

Juoką ir rimtas temas puikiai balansuojanti juosta „Ir visi jų vyrai“ pasakoja apie tris skirtingas ir labai stiprias asmenybes; kartais besipykstančias, bet neišvengiamai artimas moteris. Ir, žinoma, apie visus jų vyrus.

Režisierius: Donatas Ulvydas

Vaidina: Inga Jankauskaitė, Kristina Kazlauskaitė, Aušra Giedraitytė



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino teatras „Pasaka“
Kino centras „Skalvija“
UAB "Garsų pasaulio įrašai"
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt