Raganosis Rino
Naujiena

Gegužės filmų gidas 2018-05-02

ŽEMĖ: VIENA NUOSTABI DIENA (Earth: One Amazing Day)

Gegužės 4-10 d. 17.30 val.

Lietuviškai įgarsinta dokumentinė istorija šeimai

Ilgai lauktas filmo „Žemė“ tęsinys – "Žemė: viena nuostabi diena", kvapą gniaužianti vienos dienos kelionė per pačius nuošaliausius ir gražiausius mūsų planetos kampelius, pilnus neregėtų gamtos stebuklų. Stulbinantys technikos laimėjimai kine žiūrovams leidžia priartėti prie nepamirštamų filmo herojų: zebriuko, iš visų jėgų kovojančio su patvinusia upe; kašalotų šeima, kuriai patinka snausti vertikalioje padėtyje; tėvo pingvino, kuris kasdien sukaria gyvybei pavojingą kelią, kad pamaitintų savo šeimą; tinginį meilės medžioklėje ir daugelį kitų. Humoro ir tikrų emocijų kupinas pasakojimas paliks neišdildomą įspūdį. Tai šeimai skirtas nuotykis didžiajame ekrane, kuris primins, kad kiekviena diena Žemėje yra kupina iki šiol neregėtų stebuklų ir kvapą gniaužiančių dramų.


VAIDUOKLIŲ BYLA (Ghost Stories)

Gegužės 4-10 d. 20.00 val.

Siaubo filmas. Anglų k. lietuviški subtitrai.

Psichologijos profesorius Filipas Gudmanas (akt. Andy Nyman) – užkietėjęs ateistas, besivadovaujantis tik sveiku protu. Vyras juokiasi į veidą paranormaliais reiškiniais tikintiems asmenims, o aiškiaregius ir ekstrasensus laiko pigiais apsišaukėliais.

Sykį jis aptinka seniai pamirštą failą, kuriame – trys paranormaliais reiškiniais įvardintos ir iki šiol neištirtos bylos. Negalėdamas įvykių paaiškinti sveiku protu, skeptiškai nusiteikęs profesorius ima jautį už ragų ir leidžiasi į kelionę, kurioje tikisi išaiškinti mįslingus nusikaltimus bei kartą ir visiems laikams įrodyti, jog paranormalūs reiškiniai tėra pramanas. Tačiau ar viską galima racionaliai paaiškinti? Kaip baigsis profesoriaus kelionė tiesiai į siaubingų istorijų šerdį? Ar vyrui pavyks įrodyti, jog paranormalūs reiškiniai tėra pramanas? O galbūt ano pasaulio būtybės turi šiurpių planų profesoriaus likimui?

Filmą „Vaiduoklių byla“ režisavę scenarijaus autoriai Jeremy Dyson ir Andy Nyman į kino ekranus perkėlė kultinę to paties pavadinimo pjesę, o kino kritikai tikina, jog tai – geriausias visų laikų Didžiosios Britanijos siaubo filmas. Patikrinkime?

Režisieriai ir scenarijaus autoriai: Jeremy Dyson, Andy Nyman
Vaidina: Andy Nyman, Martin Freeman, Paul Whitehouse, Paul Warren, Alex Lawther


DŽIMAS SAGA IR MAŠINISTAS LUKAS (Jim Button and Luke the Engine Driver)

Gegužės 11-17 d. 14.30 val.

Gegužės 18-24 d. 17.30 val.

Lietuviškai dubliuotas fantastinis nuotykių filmas šeimai

Milijonai žmonių visame pasaulyje žino ir mėgsta „Begalinės istorijos“ autoriaus Michaelio Endės apysaką „Džimas Saga ir mašinistas Lukas“. Dabar vokiečių ir amerikiečių kino kompanijų dėka visų pamiltoji klasika įžengia į plačiuosius ekranus.

Filmas „Džimas Saga ir mašinistas Lukas“ prasideda nuostabioje mažytėje Snūderlando saloje, kurioje karaliauja  Alfonsas Be Penkiolikos Dvyliktas. Čia gyvena mašinistas Lukas ir jo mažasis draugas Džimas Saga, tačiau sala tokia mažytė, kad užaugusiam Džimui joje tiesiog nebelieka vietos gyventi ir tenka iškeliauti. Mašinistas Lukas nusprendžia palaikyti jam kompaniją. Kelionei jie paruošia lokomotyvą Emą ir leidžiasi į Mandalos karalystę. Jie nepabūgsta susidurti su pavojais ir pasiryžta išlaisvinti princesę Li Si. Mažasis Džimas ir mašinistas Lukas turi kirsti Sutemų slėnį, einantį per Mirties nasrus ir galiausiai pasiekti Tūkstančio Vulkanų žemę. Kelyje jie sutinka įvairias keisčiausias būtybes – Mandalos imperatoriaus virėją Ping Pongą, tariamą milžiną poną Turą Turą, taip pat drakonę ponią Iltienę, pusdrakonį Nepomuką ir trylika plėšikų.

Šis epiškas fantastinis nuotykių filmas buvo filmuojamas įspūdingose vietovėse nuo Bavarijos kalnų iki slaptų mistiškų vietų Pietų Afrikoje. Filmo grožis atsiskleidžia ne tik užburiančiame vizualume, bet ir jį papildančiose kruopščiai, su meile sukurtose detalėse, atėjusiose iš garo mašinos sukūrimo epochos.

Animuotą drakonę Ponią Grindtooth vaidina ir įgarsina Holivudo veteranė aktorė Shirley MacLaine. Karjerą kine pradėjusi dar koja kojon su Elviu Presliu, dabartiniam kino žiūrovui labiausiai įsiminė jos rolės komedijose „Mano žmona – ragana“ (2005), „Aš – ne blogesnė“ (2005), „Bernis“ (2011).

Pasinerk į nuotykius fantastiniame pasaulyje su populiarios knygos ir filmo „Džimas Saga ir mašinistas Lukas“ personažais nuo gegužės 11 d.


PAGONIŲ ŽIEDAS (The Pagan King)

Gegužės 11-17 d. 17.30 val.

Istorinis nuotykių filmas, anglų k. lietuviški subtitrai.

Latvių ir lietuvių sukurtas filmas, kuris gali drąsiai reprezentuoti mūsų didingą istoriją ir nepalaužiamą dvasią. Šis istorinis epas buvo kuriamas net penkerius metus, o prie filmo dirbo didelė komanda iš Lietuvos. Istorinį epą apie Žiemgalą ir jos kunigaikštį Nameisį, galės pamatyti daugelio Europos šalių žiūrovai.

 XIII amžiuje Romos imperija siekė išplėsti savo valdas ir užvaldyti kuo didesnę Europos dalį. Žiemgalos žemės buvo ypatingai patrauklus grobis dėl savo geografinės padėties ir prekybos galimybių. Vienintelė kliūtis – Žiemgalos žmonės ir narsūs kariai, kurie niekada nebuvo pavergti ir valdomi kitų tautų. Romos Popiežius siunčia į Žiemgalą savo sūnų Maksą, kuris pasitelkęs klastą ir kalaviją, sieks užgrobti baltų žemes. Nameisis – jaunas ir dar nepatyręs Žiemgalos kunigaikštis bandys suvienyti savo liaudį ir duoti atkirtį svetimšaliams. Livonijos kronikose, jaunasis Nameisis, greitai buvo pradėtas vadinti Žiemgalos karaliumi.

Režisavo: Aigars Grauba („Rygos kariai“, „Svajonių komanda, 1935”)

Scenarijaus autoriai: Aigars Grauba, Max Kinnings

Vaidina: Aistė Diržiūtė („Tarp pilkų debesų“, „Sangailės vasara“, „Karalių pamaina“), Edvin Endre („Erelis Edis“, „Vikingai“), James Bloor („Dunkirkas“, „Meilės laiškai“), Ivo Martinsons ir kiti.


ANON (Anon)

Gegužės 11-17 d. 20.00 val.

Veiksmo trileris, anglų k. lietuviški subtitrai.

Andrew Niccol‘as („Gataka“, „Įkalinti laike“ režisierius ir „Trumano šou“ scenaristas) sugrįžta su nauja utopine juosta, puikiai derinančia pramogą ir moralines dilemas. Naujausiame savo filme „Anon“ režisierius pasakoja istoriją apie netolimą ateitį, kuomet, prisidengiant kova su nusikaltimais ir visuomenės saugumu, paprastų žmonių gyvenimas vis labiau sekamas ir kontroliuojamas. Vaizdo kameros stebi ne tik kiekvieną viešosios erdvės metrą, bet ir privalomos kiekvienam žmogui asmeniškai. Kiekvienas bet kurio žmogaus žingsnis matomas, įrašinėjamas ir kontroliuojamas. Nusikaltimų mažėja, bet kartu su jais nebelieka ir privatumo bei anonimiškumo.

Pagrindinis juostos herojus, patyręs ir sąžiningai savo pareigas einantis policininkas Salas Frydlandas (aktorius Clive‘as Oven‘as) nuoširdžiai tiki taikomų priemonių reikalingumu. Tirdamas neišaiškintų nusikaltimų virtinę, vyras susiduria su neįtikėtinu ir neįmanomu dalyku: jauna moterimi (ją įkūnija Amanda Seyfried), kuri, pagal oficialius įrašus, neturėtų egzistuoti. Apie ją nėra įrašų jokioje duomenų bazėje, mergina neturi istorijos ir netgi vardo. Naujoji pažįstama – kompiuterių specialistė, žinoma vien „Merginos“ vardu – Salą perspėja, kad jo paties gyvybei gresia pavojus. Sukrėstas policininkas ima sekti naujais pėdsakais, kurie atskleis žymiai didesnius nusikaltimus, nei tie, kuriuos jam pavesta ištirti.

Labai galimą mūsų visų ateitį vaizduojantis įtampos ir veiksmo trileris „Anon“ kinuose nuo gegužės 11 dienos.

Režisierius: Andrew Niccol

Scenaristas: Andrew Niccol

Vaidina: Clive Owen, Sonya Walger, Amanda Seyfried, Colm Feore, Mark O'Brien


TERIS IR UŽBURTA AUŠROS KARALYSTĖ (Here Comes The Grump)

Gegužės 18-24 d. 14.30 val.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas šeimai.

Daugiau informacijos jau greitai!

 

 


DEADPOOL 2 (Deadpool 2)

Gegužės 18-31 d. 20.00 val.

Veiksmo ir nuotykių komedija, anglų k. lietuviški subtitrai.

Įžūlusis Veidas Vilsonas (akt. Ryan Reynolds) – buvęs specialiųjų pajėgų kariškis. Sunkiai susirgęs jis ryžosi eksperimentiniam gydymui ir tapo klaikiai bjauriu išoriškai, tačiau stipriu fiziškai.

Apsipratęs su kūno pokyčiais, jis neplanavo tapti pasaulio gelbėtoju. Tačiau piktybiški niekšeliai vaikinui simpatijos nekelia, todėl, progai pasitaikius, jis mielai „atstato teisingumą“. Pirmojoje dalyje išgyvenęs visus pavojus, šįkart Deadpoolas siekia išmokti gyventi su prarastu skonio pojūčiu. Todėl svajoja tapti karščiausiu užkandinių tinklo „Mayberry‘s“ barmenu. Ieškodamas savo kelio šiame pasaulyje, ir retkarčiais pasidairydamas, ar skersgatvyje nesimėto laiko mašina, liežuvio už dantų nelaikantis Veidas ir vėl įsivelia į šimtus pavojingų nesusipratimų – jo laukia kautynės su mirtį sėjančiomis nindzėmis, japonų kriminalinės organizacijos Jakudza grupuotėmis, seksualiai agresyviais keturkojais ir net kietašikniais metalistais. Keliaujančio po pasaulį, kad sužinotų šeimos, draugystės ir skonio svarbą, Veido laukia naujos pažintys ir atradimai, ir net kavos puodelis su „geriausio pasaulyje meilužio“ užrašu.

„Deadpool 2“ bus jau dvidešimtoji „Marvel“ komiksų ekranizacija ir, pasak žiūrovų, vienas laukiamiausių 2018-ųjų metų filmų.

Pagrindinis nepraustaburnio herojaus vaidmuo ir vėl buvo patikėtas Ryanui Reynoldsiui. Nuotaikingame superherojų filme drauge su juo pasirodys ir aktoriai Morena Baccarin, T. J. Miller, Leslie Uggams, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić, Zazie Beetz, Josh Brolin, Jack Kesy ir kiti.

Režisierius: David Leitch („Atominė blondinė“)

Scenarijaus autoriai: Rhett Reese ir Paul Wernick („Deadpool“, „Zombių žemė“)


SOLO. ŽVAIGŽDŽIŲ KARŲ ISTORIJA (Solo: A Star Wars Story)

Gegužės 25-31 d. 17.30 val.

Birželio 1-7 d. 19.45 val.

Fantastinis nuotykių filmas, anglų k. lietuviški subtitrai.

Erdvėlaivis „Tūkstantmečio Sakalas“ jau pasiruošęs kelionei į tolimiausią galaktiką.

Kino juosta „Solo. Žvaigždžių karų istorija“ (orig. „Solo: A Star Wars Story“) pristato visiškai naują nuotykį apie žinomiausią visų laikų visatos kontrabandininką Haną Solo. Vykdydamas dar vieną drąsią misiją tamsiame ir pavojingame nusikaltėlių pasaulyje, Hanas Solo sutinka būsimą savo erdvėlaivio antrąjį pilotą, galingąjį Čiubaką. Sutikę liūdnai pagarsėjusį lošėją Lando Kalrisijaną, naujieji bičiuliai ryžtasi kelionei, kuri nustatys visą tolimesnį, vieno iš „Žvaigždžių karų“ sagos mažiausiai tikėtino herojaus, kursą.

Kino studija „Walt Disney“, kuriai priklauso teisės į „Žvaigždžių karus“ ir valdo kino studiją „Lucasfilm“, planuoja sukurti ne vieną, o net tris Hano Solo istorijos filmus.

Pagrindinį vaidmenį filme „Hanas Solo“ atlieka jaunasis aktorius Aldenas Ehrenreichas, išgarsėjęs kino juostoje „Tegyvuoja Cezaris“ (orig. „Hail, Caesar“). Iki šiol Hano Solo vaidmenį įkūnijo jau garbingo amžiaus sulaukusi kino legenda Harrisonas Fordas, pirmąkart herojų suvaidinęs prieš beveik 30 metų.

Režisierius: Ron Howard („Da Vinčio kodas“, „Inferno“, „Vidury vandenyno“)

Vaidina: Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Paul Bettany, Donald Glover, Warwick Davis, Clint Howard, Phoebe Waller-Bridge, Sarah-Stephanie, Richard Dixon.


DIDŽIOJI KRIAUŠĖ IR MAGIŠKA JOS KELIONĖ (The Incredible Story of the Giant Pear)

Gegužės 25 – birželio 7 d. 14.30 val.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas šeimai.

Ramiame pajūrio miestelyje gyvena du geri draugai – drambliukas Sebastijanas ir kačiukas Mičas. Vieną dieną, žvejodami, bičiuliai iš jūros ištraukia butelį su laiškeliu nuo neseniai dingusio miestelio mero. Pagalbos besišaukiantis meras rašo esantis Paslaptingoje Saloje ir negalintis iš jos ištrūkti. Laiškelyje taip pat užsimenama apie didžiulį atradimą, o gelbėtojai įspėjami saugotis žiaurių piratų, siaubingos jūsų pabaisos ir negailestingos, kaip naktis juodos jūros.

Tuo pat metu nutinka ir dar vienas stebuklingas dalykas – miestelyje atsiranda milžiniška kriaušė. Sebastijanas ir Mičas netrukus išsiaiškina, kad iš tiesų tai yra didžiulės kriaušės pavidalo laivas. Būtent tai, ko reikia mero gelbėjimo misijai. Bičiuliai leidžiasi į nuotykių, pavojų ir stebuklų kupiną kelionę.

Režisierius: Amalie Naesby Fick, Jorgen Lerdam („Balto“, „Olseno gauja), Philip Einstein Lipski, Amalie Naesby Fick



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino Pavasaris
nSoft
UAB "Theatrical Film Distribution"
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt