Drakonų sergėtoja
Naujiena

Kovo mėnesio filmų gidas 2018-03-08

BITĖ MAJA: MEDAUS ŽAIDYNĖS (Maya the Bee: The Honey Games)

Kovo 9-15 d. 14.30 val.

Ko gero, visi vaikai anksčiau ar vėliau perskaito knygelę apie nepaprastus mielos smalsios bitutės Majos nuotykius. Vienas mylimiausių viso pasaulio vaikų pasakų personažų sugrįžta ir į kino ekranus naujame vokiečių kūrėjų filme „Bitė Maja: Medaus žaidynės“.

Majos avilys susijaudinęs dūzgia – ką tik baigtas rinkti vasaros medaus derlius, ir iš Bizztropolio atvyko seniūnas nuo Imperatorienės pranešti labai svarbią žinutę. Gal, pagaliau, avilys bus atrinktas varžytis Didžiosiose Medaus žaidynėse? Bet Majos susijaudinimas greit dingsta, sužinojus, jog jos avilys ne tik neatrinktas dalyvauti, bet ir pusę savo derliaus turės atiduoti dalyviams pamaitinti. Maja galvoja, kad tai neteisinga ir nusprendžia keliauti į Bizztropolį stoti prieš Imperatorienę su pasiūlymu dalyvauti žaidynėse už savo avilį. Didžiausiame mega-avilyje Maja supranta, kad lengva nebus. Jos nusiskundimas Imperatorienei baigiasi visai ne taip, kaip norėjo. Giliai įsižeidusi dėl nepaklusimo jos valiai, Imperatorienė nusprendžia: Majos avilys gali dalyvauti žaidynėse, bet jeigu pralaimės – avilys neteks viso medaus.

Norėdama karalienei įrodyti, ką gali, Maja pažada jai laimėti Medaus žaidynes ir išgelbėti avilio medų. Karalienė duoda leidimą, bet primena, kad vedant komandą į pergalę, ji pirma privalės išmokti klausytis kitų. Maja dalyvauja žaidynėse su savo geriausiu draugu Viliu ir senų bičiulių vabzdžių komanda. Netrukus ji sutinka ir pavydžią bitę Violetą iš Bizztropolio, kuri klasta siekia laimėti prieš Majos komandą. Bitutei tenka patirti skaudų apgavystės skonį, bet nesąžininga Violeta ir jos komanda netrukus patys patenka į didelę bėdą…

Režisieriai: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann


APIPLĖŠIMAS URAGANO AKYJE (Hurricane Heist)

Kovo 9-15 d. 17.30 val.

Grupelė talentingų hakerių suplanuoja velniškai gudrų ir pavojingą planą. Išgirdę apie mažame pakrantės miestelyje vyksiančią galingą audrą, jie kompiuterine technika pakrauna savo automobilius ir patraukia link stichijos epicentro. Ne, jie nėra entuziastingi uraganų medžiotojai – vaikinų tikslas kur kas pragmatiškesnis: miestelyje įsikūrusi banknotų spaustuvė. Jie tikisi nieko nepastebėti nugvelbti 600 milijonų JAV dolerių, kol spaustuves su žeme dar nesulygino penktosios kategorijos uraganas.

Kaip jie ir tikėjosi, audrai besiruošiantis miestelis ištuštėja – visi pabėga genami evakuacijos. Bet net ir geriausi planai turi spragų... Nieko blogiau nei uraganas nesitikinčių vietinių ir savų tikslų turinčių hakerių akistata lydima mirtį sėjančios stichijos į veiksmo sūkurį įsuks visus žiūrovus ir nepaleis iki pat paskutinių minučių kino ekrane.

Kvapą gniaužiančio ir specialiųjų efektų kupino filmo režisierius – Robas Cohenas („Vaikinas iš gretimo namo“, „Mumija: Drakono imperatoriaus kapas“, „Greiti ir įsiutę“, „Kaukolės“). Trileryje su stichija kausis aktoriai Toby Kebbellas, Maggie Grace, Ryanas Kwantenas, Ralphas Inesonas ir kiti.


NEMATOMAS SIŪLAS (Phantom Thread)

Kovo 9-15 d. 19.45 val.

Filme „Nematomas siūlas“ režisierius ir scenarijaus autorius Paul Thomas Anderson leidžiasi į XX a. mados pasaulio užkulisius, žiūrovą nukeldamas į 1950-ųjų Londoną. Apie dizainerį Reynolds Woodcock (akt. Daniel Day-Lewis) ir jo seserį Sirilę (akt. Lesley Manville) sukasi visas Didžiosios Britanijos mados pasaulis – duetas rengia karališkąją šeimą, kino žvaigždes, aukštuomenės grietinėlę, turtingas paveldėtojas ir vakarėlių liūtes, kurių stiliaus ir žavesio paslaptis – Reynolds Woodcock apdarai. Į užkietėjusio viengungio atelje plūsta tūkstančiai moterų, tačiau nei viena negeba suvirpinti maestro širdies. Sykį mados namų Woodcock slenkstį peržengia gražuolė Alma (akt. Vicky Krieps), jau netrukus tampanti mados ikonos mūza ir meiluže. Ilgus metus kruopščiai kurta ir kontroliuota mados imperija ima svyruoti, talentingojo dizainerio gyvenimo pamatus drebinant meilei, turinčiai savitą atspalvį…

Stilinga ir jautri kostiuminė drama „Nematomas siūlas“ taps paskutiniu vaidmeniu aktoriaus Daniel Day – Lewis karjeroje. Filmų „Bus kraujo“ (angl. „There Will Be Blood“, 2007) ir „Niujorko gaujos“ (angl. „Gangs of New York“, 2002) žvaigždė 2017-ųjų vasarą paskelbė pasitraukiantis iš kino industrijos bei išplatino oficialų pranešimą, kuriame nebuvo linkęs detalizuoti savo sprendimo priežasčių. Vyras tikina esąs kamuojamas vidinio liūdesio bei nori pasitraukti būdamas savo karjeros pike, „kol žiūrovai dar nori matyti jo veidą“.

Režisierius: Paul Thomas Anderson
Vaidina: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps


KINO PAVASARIS 2018 (Vilniaus tarptautinis kino festivalis)

Kovo 16-29 d.

Šiais metais didžiausias ir svarbiausias kino renginys Lietuvoje – 23-iasis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ kovo 15–29 d. vienu metu vyks net 11-oje šalies miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Gargžduose, Anykščiuose ir Varėnoje.

Įkvėpimų šiais metais tikrai netrūks pasaulinėmis tendencijomis ir svarbiausiais kino kūrėjų pasiekimais remiantis sudarytoje festivalio programoje, kurioje 200 pilnametražių ir trumpametražių filmų iš viso pasaulio - Gargžduose bus parodyti net 24 skirtingi filmai. Kaip ir kasmet, festivalio filmai suskirstyti į programas, kuriose kiekvienas žiūrovas ras sau artimą juostą.

„Kino pavasaris“ 2018 m. atidarymo filmu pasirinko Venecijos kino festivalyje už geriausią režisūrą ir debiutą apdovanoto prancūzo Xavier Legrand'o juostą „Sūnaus globa“ (angl. „Custody“, pranc. „Jusqu'à la garde“). Meistriškai visam pasauliui aktualia tema sukurtas filmas įtraukia žiūrovą ir išlaiko jo rimtį iki paskutinių kadrų bei primena apie visuomeniškas, gyvybes gelbstinčias pareigas.

Žiūrovams bus pristatyti net 24 skirtingi filmai, tarp jų – Arūno Žebriūno retrospektyva apie XX a. vaikus (filmai „Gražuolė“ bei „Gyvieji didvyriai“), lietuviškos dokumentikos projektai – Editos Kabaraitės Lietuvos valstybės šimtmečiui skirtas „100 metų kartu“, paprastus žmones, Lietuvos šimtamečių kino portretus piešiantis filmas, o festivalio uždarymo filmu pasirinktas poetiškas Mindaugo Survilos filmas apie gamtą „Sengirė“. Meistrų programoje nustebins unikalia archyvine medžiaga parengtas prancūzų režisieriaus Thierry Frémaux filmas „Lumière!“

Repertuare netrūks biografinių dramų, istorijų ir dokumentikos: švedų hiphopo atlikėjos Silvanos gerbėjams nepakartojamas pabuvimas su šia energija užkrečiančia ir teisingomis mintimis trykštančia asmenybe. Neįtikėtinai atviras pasimatymas su energija trykštančia šokėja Bobbi Jene. Garsiausios visų laikų operos solistės Marios Callas gyvenimas jos savais žodžiais. Artimos Mozarto draugės, talentingos pianistės Marios Theresios von Paradis istorija. Dailininko Vincento Van Gogho pasaulis pažangiausios animacijos, dailės ir meno kūrinyje „Jūsų Vincentas“, didžiąjame ekrane atrodantis lyg paties Van Gogho nutapytas paveikslas.

Gargžduose programa kupina metų atradimų ir festivalių favoritų: bus galima išvysti dramą „Lenktynininkė ir gangsteris“,  kuri laikoma vienu labiausiai laukiamų šių metų festivalio filmu. Vaikams ir šeimoms – „Gražuolė ir Sebastianas: draugai visam gyvenimui“; nuoširdumo, humoro ir optimizmo dozė – drama „Kandelarija“; absurdiškos realybės ir satyros sandūra „Dabar tai jau padėk man, Dievuli!“; lėto kino tradiciją išlaikantis, ypač tylus, santūrus, tikslia režisūra išsiskiriantis filmas „Hana“ ir daugybė kitų.


TRIUŠIS PITERIS (Peter Rabit)

Kovo 23-29 d. 14.30 val.

Viso pasaulio vaikų mylimas „Triušis Piteris“ kviečia į nepamirštamą nuotykį.

Britų rašytojos Beatričės Poter sukurta istorija apie triušį Piterį prieš 115 metų pakerėjo ne tik Anglijos, bet ir viso pasaulio vaikus. Pačios autorės iliustruota knygelė apie mėlynu švarkeliu vilkintį išdaigininką triušiuką buvo išversta į 36 kalbas, išleista bendru 45 milijonų tiražu ir iki šiol yra viena labiausiai skaitomų knygų pasaulyje. Dabar triušiukas Piteris su draugais atkeliauja į didžiuosius ekranus.

Nuostabiame Anglijos gamtos kampelyje su trim sesutėmis gyvenantis geraširdis triušiukas Piteris turi daugybę draugų, nuolat prasimano įvairiausių žaidimų, niekuomet nepalieka bėdoje, o kartais nesusilaikęs krečia nepiktus pokštus. Maisto Piteris susiranda apsilankydamas fermerių daržuose arba mėgaudamasis panelės Bėjos (aktorė Rose Byrne) paliktomis vaišėmis. Tačiau kuomet į Bėjos kaimynystėje stovintį namą įsikelia ponas Tomas Makgregoras (akt. Domhnall‘as Gleeson‘as), gyvenimas triušiukui apkarsta. Mat Tomas kaip gyvas negali pakęsti visokių laukinių gyvūnėlių – ypač tokių, kurie vagia jo daržoves. Lyg to būtų maža, Makgregoras ima ir įsižiūri gražiąją Bėją. Piteris netrukus supranta, kad jam ir jo draugams gresia ne tik prarasti gardų maistą iš Makgregoro daržo, bet ir tikrą draugę, kuri visuomet pasirūpindavo gyvūnėliais. Sunerimęs triušiukas ima regzti planus, kaip suardyti Tomo užmačias. Tačiau Makgregoras taip pat nesnaudžia – jis pasiryžta bet kokia kaina nugalėti tuos „įkyrius parazitus“.

Režisierius: Will Gluck
Vaidina: James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Daisy Ridley


OAZĖ: ŽAIDIMAS PRASIDEDA (Ready Player One)

Kovo 30 - balandžio 5 d.

Kino genijus Steven‘as Spielberg‘as pristato įspūdingą fantastinį epą, sukurtą pagal Ernest‘o Cline‘o to paties pavadinimo knygą, akimirksniu tapusią pasauliniu bestseleriu.

2045-ieji metai. Bėgdami nuo chaotiško ir pražūtin besiritančio pasaulio, žmonės laiką mieliau leidžia virtualioje realybėje, o ypač – programoje OAZĖ. Jos kūrėjas, ekscentriškas genijus Džeimsas Halidėjus (aktorius Mark‘as Rylance‘as) prieš mirtį paskelbia OAZĖJE paslėpęs „Velykų kiaušinį“. Jį suradęs asmuo paveldės pusę trilijono dolerių ir OAZĖS nuosavybės teises. Jaunas vaikinukas Veidas Vatsas (akt. Tye Sheridan‘as) netikėtai aptinka pėdsaką, vedantį link pagrindinio prizo. Tačiau jam ir jo draugams ant kulnų lipa “Inovatyvios interneto industrijos” – galinga korporacija, dėl OAZĖS pasiryžusi padaryti bet ką.

Režisierius: Steven Spielberg
Vaidina: Mark Rylance, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Hannah John-Kamen


SENGIRĖ (The Ancient Woods)

Kovo 30 - balandžio 29 d. 17:30 val.

„Sengirė“ yra vieta, kurioje ne tik ištirpsta laiko ribos, bet ir viskas, kas egzistuoja, stiebiasi į amžinybę. Šis filmas nufilmuotas paskutiniuose išlikusiuose senosios girios plotuose Lietuvoje. Poetiškas, ne tipiškas filmas apie gamtą kviečia žiūrovus į begalinę kelionę. Pradedant nuo miško brūzgynų iki vilkų urvų, kylant aukštyn į juodųjų gandrų lizdus ir neriant gilyn į povandeninius miškus, ir sugrįžtant į pakraštį miško, kur gyvena žmogus. Nėra jokio užkadrinio balso, tik beveik apčiuopiami, stiprūs girios ir jos gyventojų garsai bei kamera užfiksuotos magiškos akimirkos.

Režisierius: Mindaugas Survila



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino Pavasaris
Best Film
ACME Film
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt